Türkiye'nin Suriye'de ne işi var !

Barış, kardeşlik, huzur dolu bir coğrafya kardeşliğiyle sevgi içinde yaşamak varken Türkiye niye savaşıyor?

  Bu sözleri söyleyenler çok büyük bir ütopya içinde yaşıyorlar. Niyetleri saf olanlar olabilir ama bir diğer grup bunu bile isteye yapıyor. Kendilerini devrimci olarak niteleyen ahmaklar çok üzgünüm ki asla barış ve kardeşliğin gelemeyeceği bu topraklarda bu nidaları atıyorlar gerçekçi değil ve vatanı bölmek için yapılan hareketler.
 Türkiye Cumhuriyeti devleti Suriye'de, sadece Suriye'de değil tüm Ortadoğu'da bulunmak zorundadır. Türkiye'nin stratejik konumundan bir haber yaşayan zavallılar ütopik nidalar atmamalıdır. SSCB zamanından bu yana Suriye ile iplerimiz zaman zaman gergin zaman zaman iyi olmuştur unutmayın ki devletlerin dostu ve düşmanı yoktur yalnızca çıkarlar vardır. Hattaki Sovyetler döneminde Suriye silahlandırılmış olarak çok yoğun bir militarizme giderek Türkiye için tehdit haline gelmiştir bırakın Türkiye'yi Irak'ı bile tehdit eder hale gelmiştir. Buna binaen Sovyetler Birliği, Amerika, Türkiye ve Suriye tüm bunlar arasında bir gerginleşme yaşanmıştır. Suriye ile Türkiye'nin arası oldukça gerilmiştir adeta bir diplomatik krize dönüşmüştür. Türkiye elindeki askeri güçle tatbikat yapıp kendini kanıtlamaya gövde gösterileri yapmaya başlamıştır. Şimdi bir düşünün elinde silahı olmayan zayıf bir Türkiye Ortadoğu da kaynayan bir kazan. Kazanın içinde hayatta kalmak için çok güçlü bir askeri güce sahip olmak zorundasınız ve bu güç milli olmalı.
 Yukarıda da kısaca özet geçtiğim gibi genel hatlarıyla Türkiye'nin Suriye'de bulunması bir kaderdir bunun önüne geçmek namümkündür. Tüm teröristlerin sınırda cirit attığı milyonlarca mültecinin bile isteye ülkenize sürülüyor olması ekonomimizin buna bağlı olarak zayıflaması demografinin bozulmaya çalışılması karşısında ellerini kollarını bağlayıp Ortadoğu'da yanan ateş aman bize sıçramasın diye dualar edip masallar mı inanmalıdır. Tüm bunlar akılsız bilgisiz bir aklın ürünüdür.
 İsrail'in yaptığı bir hareket, Mısır'daki darbe, İran'ın petrol ambargoları bile bizi dolaylı yoldan etkilerken nasıl olur da Suriye'de yanan ateşe müdahale etmeyiz. O Ateş bizi doğrudan yakar. Türkiye belki yanlış bir Suriye politikası izlemişti, o ayrı bir konu onu tartışmıyoruz.
 Türkiye yıllarca Ortadoğu'nun ateşinden yanmıştır ateşi söndürecek kadar güçlü değiliz evet ama ateşi kendimizden uzaklaştırabiliriz ve Türkiye bugün bunu yapmaya çalışmaktadır. Savaşa hayır nidaları atanların, amaçları veya çözüm önerileri neler onları duymak isterim.

 TÜRK MİLLETİNİN İSTİKLALİNİ YİNE TÜRK MİLLETİNİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARACAKTIR.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevr rezilliği ve Montrö (Türk Boğazları)

Özgür Bey yumuşama nasıl gidiyor ?

Ortadoğu'nun Yeni Kara Deliği