Mülteciler tehdit mi ?

 MÜLTECİLER ÜZERİNE 

Türkiye'nin içinde bulunduğu durum çok kritik, Türkiye'deki ekonomik, sosyal psikolojik birçok sorunun kaynağı gayet tabii mülteciler meselesindendir. Neden böyle söylediğimi hemen açıklayayım. Mültecilere 40 milyar dolar harcandığını Cumhurbaşkanı söylemişti. Bu ekonomik bir külfet çünkü bu sayının Türkiye için önemi o kadar büyük o kadar fazla ki Türkiye'nin gayri safi milli hasılası yaklaşık olarak 800 milyar dolar. Düşünün böyle bir parayı çok kısa bir zaman içerisinde boş yere hiç etmişsiniz. Aynı zamanda toplumda her ne kadar mültecileri din kardeşimiz diye bağrımıza bastıysak da maalesef ki buna çok uzun tahammül edilemez. Toplumun demografik yapısı bozulur, 5 milyona yakın sığınmacı çok büyük bir sayı ve her sene kendini arttırıyor. Sosyal-psikolojik örnek veriyorum, iş oranlarının düşmesi, toplumda huzursuzluk yaratılması, içlerinde potansiyel teröristlerin olma olasılığı var, aynı zamanda bunlar birer külfet, işe yaramaz niteliksiz bir nüfus yükü fazla, her biri her açıdan zarar vermekte. Örnekleri çoğaltabilirim ama bu kadarı yeterli zaten herkes zararlarını objektif olarak baktığında görebilir. Asıl önemli konu şu tüm bunlardan daha büyük bir sorun var mı? Evet Var.
  Mülteciler hiçbir ülkeye huzur getirmemişlerdir, mülteciler gittikleri ülkelerde kargaşaya sebep olmuşlardır ha bunu mülteciler isteyerek yapmıyorlar burada mültecilere düşman gözüyle bakmıyorum tabi ki ama mülteciler birileri tarafından kullanılıyor olduğu açık. Bugün Ortadoğu'daki ülkelerin birçoğu etnik köken bakımından rengarenkler ama Avrupa'da bunu göremiyoruz. Almanya'da çoğunluklu Almanlar, İngiltere'de İngilizler, Türkiye'de de Türkler çoğunlukta yaşamakta ama Körfez Savaşı'nın ardından Kürt nüfusunun yoğun şekilde Türkiye'ye gelmesi bir örnek. Mesela Ortadoğu da biri bağırsa insanlar soluğu Türkiye'de alıyor ama Ortadoğu'daki savaşların sebebi olarak mültecilerin çok büyük bir kısmına Türkiye'nin ev sahipliği yapması vatanın bölünmesine yol açabilir. Yukarıda da bahsettiğim gibi Ortadoğu’nun etnik renkliliği ülkeler için birer tehdit oluşturduğu çok aşikâr. Bu başka bir yazının konusu olsun detaylı zira.
  Mülteciler birileri tarafından kullanılarak ülkelerin demografik yapılarına zarar verebilir. Bugün eğer mülteciler hâlâ Türkiye'nin üzerinde yaşamaya devam ederlerse muazzam bir sorun teşkil ederler. Nasıl diyeceksiniz? Lübnan, Suriye, Yemen başta olmak üzere Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki bu dökülen kanlar ve insanların sürekli ülke değiştirmesi, bölgedeki diğer ülkeler için tehdit. Mesela Filistinli mülteciler yani İsrail, Filistin üzerinde hak iddia etmeye başlayıp onları yurtlarından itmeye başlayınca Filistinli mülteciler bir süre sonra silahlı gruplara dönüşüp Filistin için Ürdün'den, Lübnan'dan ve çevre ülkelerden İsrail'le savaşmışlardır. Bu da tehdit zira ülkenizde savaşan ama size bağlı olmayan silahlı gruplar bir diğer ülke ile savaşıyor burada suçlu siz olursunuz. Bu sadece bir örnek. 

 Dediğim gibi etnik kökeni farklı olan gruplar hele ki bu gruplar 5 milyona yakınsa Türkiye'de olduğu gibi Türkiye için birer tehdittir. Niçin Avrupa, Amerika, Rusya mültecilerin Türkiye'de kalmasını istiyorlar? Sebebi gayet açık, bir zamanlar Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede bir Ermenistan kurma amacında bulunmuşlardı. Daha sonra Kürtlerin yoğun yaşadığı bir bölgede sözde Kürdistan kurmak için adımlar atmışlardı. Bugün tüm bu Arap mültecilerinin 5-10 sene sonra ne isteyeceklerini ya da ne istenmeye zorlanacaklarını kim bilebilir? Türkiye her zaman parçalar halinde tutulmak istenir. Şu an bunun için en güzel yol mültecilerdir. O yüzden ki yanlış Suriye politikaları yüzünden ortaya çıkan bu mülteci krizi derhal çözülmek zorundadır. Sanki daha da çok boka batıyormuş gibi bir hissim var umarım bir an önce çözüme kavuşur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevr rezilliği ve Montrö (Türk Boğazları)

Özgür Bey yumuşama nasıl gidiyor ?

Ortadoğu'nun Yeni Kara Deliği