Türk milliyetçiliğine böyle mi baksak



TÜRK MİLLETÇİLİĞİ EŞKİYALIK DEĞİLDİR
 Ağaç kovuğundan çıkmadık, gökten zembille inmedik… Tesadüfen olmadık, toplamayla oluşmadık… Tarihte Türk’tük, hâlâ da Türk’üz, istikbalde de Türk olacağız…

 Milliyetçilik hayal ürünlerinde yer almamalıdır, Türk milliyetçiliği uygulanabilir olmalıdır. Binlerce yıldır Türk milliyetçiliği farklı bölgelerde kendini çeşit çeşit göstermiştir. Türk milliyetçiliğinin kurmuş olduğu medeniyetler tarihe her zaman yön vermiştir. Türk milliyetçiliği asla ama asla kafatası bir ırkçılık içermez. Türk milliyetçiliği sanılanın aksine çok geniş çok derin bir anlayıştır. Türk milliyetçiliğinin bedeni değişir ama ruhu ezeli ve ebedidir. biz anadoluyuz biz  Egeyiz biz doğuyuz biz batıyız biz soğuğuyla sıcağıyla ekşisiyle tatlısıyla dindarıyla seküleriyle Türkiye'nin ta kendisiyiz. Bizi bir arada tutan şey ırkımız değil bir arada yaşama arzusu ortak kültür bilinç ve dik duruştur. Türk milliyetçiliği bölmenin aksine birleştirmeyi hedefler. Anayasamızda da yazdığı gibi Türkiye vatandaşlığı ile Türkiye'ye bağlı olan herkes Türk'tür. Türk milletini bir arada tutan şey sanılanın aksine çok daha köklü bir davranıştır. bizi bölmek parçalamak isteyenler yüzlerce yıl boyunca emellerine ulaşamamıştır ulaşamayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi düşmanlar içerde de olabilir oldu da dışarıda da oldular Türk milletinin azim ve iradesi her şeyin üstesinden gelebilecek kadar güçlüdür.  Türk demek neden birilerinin zoruna gider neden Türk demekten ve Türkiye'ye ait değerleri savunmaktan aciz kalmaktalar. Sanılanın aksine biz bir neonazi değiliz biz bir stalin ideolojisi gütmemekteyiz. biz yek vücut olmak diri bir yumruk olmak yaşatmak ve var etmek için hareket ederiz. Tüm bu iftiralar ve yanlış anlaşılmaların artık son bulduğunu düşünüyorum. Artık çağın gerisinde kalmış bir milliyetçilik anlayışı uygulamadan çok uzaktır ve ırkçılığa pek yakındır. Anayasamızda da yazdığı gibi Atatürk milliyetçiliğini gütmek boynumuzun borcudur. Modern döneme ait olmayan milliyetçilik anlayışı yok olup gitmeye mahkûmdur. Asıp kesmek vurup yıkmak ne zamandan beri milletçilik oldu. Türk milliyetçiliğinin bir dini olmaz ve bir dine ihtiyaç duymaz..Siyasal İslamcılara Atsız Bey’den gelsin: “İslamiyet Türkleri değil, Türkler İslamiyeti yüceltti. Biz İslam olmadan önce de büyüktük. Keramet İslamiyet’te olsaydı her Müslüman millet yükselirdi.” Kültürel bağlar ile birbirimize bağlı olmamız yeterlidir. Kim bizi ezmeye kadirdir. TÜRK milliyetçiliğinin tapusu yine aziz Türk milletine emanettir. 
 Karşı olduğum şey ırkçılığa ve ütopik fikirlere dayanan milletçilik anlayaşıdır. Nihal Atsız'ın bir sözünü paylaştım diye tutarsız olacak değilim güzel tanımlanmış bir söz idi paylaştım. Milletçilik anlayışımızı kaybedemeyiz, bu ideolojiyi kullanarak onu kılıf yaparak bir çok şey yapıldı bu ülkede. Hâlâ da yapılıyor uyanık olmalıyız. Her Türk vatandaşı gibi tarih bilincine sahip olmalıyız. Sapla samanı ayırmalı ciddi bir anlayış benimsemeliyiz. Hızlı ve çabuk çabuk bir şeyleri anlattığım bir yazı oldu umarım kendimi ve fikrimi ifade edebilmişimdir. Türk milliyetçiliği bize zarar vermemeli fayda kazandırmalı onu bu şekilde kullanmalıyız..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevr rezilliği ve Montrö (Türk Boğazları)

Özgür Bey yumuşama nasıl gidiyor ?

Ortadoğu'nun Yeni Kara Deliği